Productes làctics

Productes làctics

Esperando el informe del USDA que se publicará mañana
13/11/2025 - Después del cierre más prolongado en la historia del Gobierno federal de Estados Unidos, que desde el 30 de septiembre había interrumpido la publicación de datos oficiales, el Departamento de...
'Flor de Esgueva' presenta su nuevo Gran Reserva
13/11/2025 - 'Flor de Esgueva', marca del segmento curado premium de la fabricante Lactalis Forlasa, acaba de lanzar un queso Gran Reserva. Este queso está elaborado con 100 % leche cruda de oveja y una...
Synergy Flavors unveils taste modulation solution for high-protein dairy
13/11/2025 - As the high-protein dairy sector continues to boom, food innovators face a formulation challenge: achieving an authentic dairy taste without increasing a product’s fat content. Synergy Flavors...
Breaking: Miyoko Schinner fails to buy back namesake brand
11/11/2025 - "If you can unlock triple digit titers, this is the real game that's needed to achieve competitive pricing and profitability," says Remilk CEO Aviv Wolff.The post
Se adapta la normativa de zumos, confituras y leche deshidratada a las nuevas directivas de la UE
12/11/2025 - El Consejo de Ministros aprobó ayer un real decreto que actualiza las normas de calidad de los zumos y néctares de frutas, las confituras y la leche deshidratada, con el objetivo de incorporar al...
From drama to dairy: How an American actor found his cheese calling
12/11/2025 - Discover Bayne’s journey from stage to cheese, his insights on artisan varieties, industry trends, and what makes an exceptional cheese. Explore the world of cheesemongers and their passion for...
What’s the most underrated cheese?
12/11/2025 - UK cheese consumption is falling, but premium varieties are thriving. Discover why shoppers are paying more for quality, which cheeses are underappreciated, and expert insights from award-winning...
Nexira webinar preview: Exploring natural texture potential in indulgent foods
12/11/2025 - Consumers are increasingly demanding indulgent textures with cleaner labels and more natural ingredients. According to Nexira, this demand is especially prevalent in dairy and plant-based...
Does Brazil’s meat industry have a greenwashing problem?
12/11/2025 - Sustainability and agrifood delegates are gathering at the 2025 United Nations Climate Change Conference (COP30) in Belém, Brazil, to discuss creating a more sustainable food system. However,...
‘New Milk’ signals new phase for recombinant dairy, says Remilk: ‘It doesn’t look like another alternative product’
10/11/2025 - Returns will come faster if we stop treating each other as threats and start building the infrastructure this asset class needs to mature.The post
Precio de la leche en Europa cae un 2,6% en septiembre por la bajada de grasa y proteína
11/11/2025 - El precio medio de la leche en Europa se situó en septiembre de 2025 en 48,60 €/100 kg, lo que supone un descenso del 2,6% respecto a agosto (49,83 €/100 kg), según el último...
Los importes de las ayudas asociadas a la ganadería 2025 se revisan al alza
11/11/2025 - El Fondo Español de Garantía Agraria (FEGA) ha revisado los importes unitarios provisionales de las ayudas asociadas ganaderas 2025 publicados en el mes de octubre, para llevar a cabo el primer...
El Gobierno aprueba la modificación de las normas de calidad de los zumos de frutas, confituras y leche deshidratada
11/11/2025 - El Consejo de Ministros ha aprobado hoy el real decreto que actualiza las normas de calidad aplicables a los zumos y néctares de frutas, las confituras y la leche deshidratada, con el fin de...
FMD outbreak in South Africa sparks urgent biosecurity push
11/11/2025 - Foot and mouth disease outbreak in South Africa prompts urgent biosecurity measures across Sub-Saharan Africa’s dairy industry, with experts calling for stricter hygiene, vaccination, and disease...
Pioneers: Painterland Sisters on cultivating growth through authenticity
09/11/2025 - Discover what UK pubs and delis are looking for in cheese.
Standing Ovation and Bel scale up casein production from dairy co-products
11/11/2025 - Foodtech company Standing Ovation has partnered with cheese specialist Bel Group to manufacture dairy serums for industrial-scale casein production via precision fermentation. Using Standing...
El Chosco de Tineo bate su récord histórico con 74.492 kilos producidos con IGP
- La producción de Chosco de Tineo alcanzó en el último año una cifra histórica de 74.492 kilos con indicación geográfica protegida (IGP), según anunció...
Miyoko’s Creamery Founder Raises $100,000 to Buy Back Liquidated Vegan Cheese Company
10/11/2025 - Miyoko Schinner has mobilised over $100,000 from crowd investors to help mount a winning bid for the vegan cheese firm she founded, Miyoko’s Creamery, though she calls it “highly...