Publicacions
Publicacions
Millorant l'enfonsament de carboni terrestre d'Europa: estat i perspectives
30/06/2025 -
Aquest informe analitza l’estat actual i les perspectives del paper del sector de l’ús del sòl, el canvi d’ús del sòl i la silvicultura com a embornal...
Donant forma al futur de la recerca i la innovació alimentària
24/06/2025 -
Aquest informe independent elaborat per la Comissió Europea analitza l’impacte i les perspectives del programa “Food 2030”, un marc de recerca i innovació que...
Millora del benestar animal mitjançant la Política Agrària Comuna (PAC): Avaluació d’alguns mecanismes dels Plans Estratègics Nacionals de la PAC 2023-2027
18/06/2025 -
Aquest informe avalua com es promou el benestar animal mitjançant la Política Agrària Comuna (PAC) als Plans Estratègics dels Estats Membres per al període...
Impacto del Cambio Climático en la Viticultura Mundial y el Futuro del Vino
25/05/2025 -
L’informe Impacte del Canvi Climàtic en la Viticultura Mundial i el Futur del Vi exposa com l’escalfament global està transformant profundament el sector...
Qui utilitza habitualment l’etiqueta de valors nutricionals? Exploració de diferències demogràfiques, socioeconòmiques i geogràfiques
21/05/2025 -
El document del Servei de Recerca Econòmica del Departament d’Agricultura dels Estats Units analitza qui utilitza habitualment l’etiqueta de valors nutricionals dels aliments...
Informe de bretxa de circularitat 2025
11/05/2025 -
L’informe Circularity Gap Report 2025 analitza l’estat actual de l’economia circular global i constata que la major part dels materials que s’utilitzen encara...
2025/T2 Article 07. L'impacte de la sequera a la producció agrícola espanyola
08/05/2025 -
Aquest article del Banc d’Espanya analitza l’impacte de la sequera en els rendiments de cinc cultius clau de l’agricultura espanyola: blat, ordi, blat de moro, taronger i...

Cap a polítiques alimentàries que fomentin un consum saludable i sostenible
05/05/2025 -
L’informe proposa transformar les polítiques alimentàries europees mitjançant un enfocament integrat que impulsi entorns alimentaris més justos, on...
Diagnosi del malbaratament alimentari a les llars de Catalunya l’any 2024: Quantificació, impacte social, econòmic i ambiental.
01/05/2025 -
L’estudi sobre el malbaratament alimentari a les llars de Catalunya el 2024 mostra que una gran part dels aliments es descarten abans de ser cuinats, especialment fruita, verdura, llegums,...
El Informe Mundial sobre el Desenvolupament de l'Aigua de les Nacions Unides 2024: Aigua per a la prosperitat i la pau
01/05/2025 -
L’informe posa en relleu com la gestió sostenible de l’aigua és fonamental per garantir el benestar, la cohesió social i l’estabilitat. L’informe...
Taller Siram - “L'agricultura regenerativa com a eina de producció sostenible”
29/04/2025 -
El podcast “L'agricultura regenerativa com a eina de producció sostenible” es va gravar durant la taula rodona celebrada al taller “Pràctiques agrícoles...
Imaginant una Europa sostenible el 2050
10/04/2025 -
L’informe proposa imaginar futurs sostenibles per al continent a partir de quatre escenaris contrastats que exploren com podrien evolucionar els sistemes de producció i consum...
Proposta de pressupostos de carboni per a Catalunya
01/04/2025 -
L’informe del Comitè d’Experts sobre el Canvi Climàtic de Catalunya proposa una assignació de pressupostos de carboni per al període 2021-2035, amb...
Explorant l'escenari futur de noves fonts d'aliments i sistemes de producció.
01/04/2025 -
Un estudi prospectiu de la FAO ha identificat 44 innovacions emergents agrupades en nou àrees, i destaca tant les oportunitats com els reptes per a la seguretat alimentària i la...
Addressing food waste in the retail sector
27/03/2025 -
Una de les ineficiències més grans de la cadena agroalimentària és el malbaratament alimentari, un fenomen preocupant i en ràpida expansió que posa...
Tercer informe sobre l’estat dels recursos fitogenètics mundials per a l’alimentació i l’agricultura
24/03/2025 -
Aquest informe retrata l’estat actual de la diversitat genètica vegetal destinada a l’alimentació i l’agricultura, plantejant una agenda d’acció verda...
Manual de Ramaderia Extensiva i Canvi Climàtic (Fundación Entretantos)
24/03/2025 -
Aquest manual presenta una anàlisi científica i multidisciplinària dels reptes i oportunitats per a la ganaderia extensiva en el context del canvi climàtic, amb...
European protein diversification - Growing opportunities for farmers
17/03/2025 -
Europe’s agricultural sector is facing unprecedented challenges, from global food crises to the pressure of transitioning towards a more sustainable and healthy food system....

El Món de l'Agricultura Orgànica 2025: Estadístiques i Tendències Emergents
17/03/2025 -
Aquest informe presenta una revisió integral del panorama global de l’agricultura orgànica, practicada en gairebé 190 països amb 99 milions d’hectàrees...
Monitorització de la contaminació zero i perspectives per al 2025
03/03/2025 -
L’informe avalua els avenços cap als objectius de contaminació zero establerts per al 2030 dins del Pacte Verd Europeu. Tot i les millores significatives en la qualitat de...
Excavant més a fons: desenterrant el potencial econòmic del sòl sa
01/03/2025 -
El informe analitza la importància crítica del sòl saludable per a l'agricultura sostenible, destacant el seu potencial econòmic. Es subratlla el paper del...