Publicacions

Publicacions

Quant podrem regar? Anàlisi de l'aigua disponible en una Espanya amb canvi climàtic
30/09/2024 - L'emergència climàtica farà que, abans de 2040, siga necessari reduir, en quasi un milió, les hectàrees de reg actuals a Espanya, especialment les dedicades...
Informe del malbaratament alimentari a Espanya 2023
27/09/2024 - L'informe analitza les dades anuals de consum i desaprofitament. Com a resultat s'obté que el nombre de llars que no va malgastar cap aliment ha augmentat un 4,4% en 2023 respecte a...
Integració de la innovació alimentària: Full de ruta per a les parts interessades
25/09/2024 - Els sistemes alimentaris globals avui dia estan enfrontant-se a cada vegada menys quantitat de terres cultivables mentre intenten alimentar a una població global creixent. La...
El paisatge lacti sostenible de la UE 2040: transició corporativa en el sector làctic tradicional i sense animals
11/09/2024 - L'estudi presenta una anàlisi dels reptes i oportunitats als quals s'enfronta la indústria làctia, identificant dues estratègies primàries per aconseguir...
Estratègies per promoure la recuperació i reutilització de l'aigua en la producció i el processament carni. Guia tècnica per l'assessorament en explotacions ramaderes i indústries del processament carni
30/07/2024 - Davant la voluntat d’avançar cap a un model d’economia circular i cap a la reducció substancial de la seva petjada hídrica, tant les explotacions ramaderes com el...
Realitats d'economia circular. Perspectives crítiques sobre sostenibilitat
30/07/2024 - Aquest llibre aborda les realitats de l'economia circular, un concepte d'eficiència de recursos que ha guanyat protagonisme global en els cercles acadèmics, polítics i...
L'Estat de la Seguretat Alimentària i la Nutrició en el Món 2024. Finançament per acabar amb la fam, la inseguretat alimentària i la malnutrició en totes les seves formes
24/07/2024 - L'informe proporciona una definició esperada des de fa temps del finançament per a la seguretat alimentària i la nutrició i l'orientació per a la seva...
Implementació del pla d'acció global sobre resistència antimicrobiana: primer informe biennal quadripartit
04/07/2024 - El primer informe biennal quadripartit resumeix el progrés en la implementació de plans d'acció nacionals multisectorials, accions de les organitzacions quadripartites,...
Navegant per les aigües del Conveni Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. Una guia per al sector de l'alimentació aquàtica
01/07/2024 - Enmig d'una creixent consciència sobre els riscos climàtics i les solucions en el sector dels aliments aquàtics, aquesta guia té com a objectiu equipar els agents...
Governança en la complexitat. Governabilitat sostenible en condicions d'alta incertesa i complexitat
24/06/2024 - La triple crisi planetària del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació és només una de les moltes crisis interconnectades que...
FoodTech 2023 a Espanya: Fomentar la col·laboració per a l'excel·lència agroalimentària sostenible
24/06/2024 - L'informe es desplega en diverses seccions meticulosament curades. Explorar els coneixements emergents que abasten tot l'ecosistema foodtech d'Espanya, emfatitzant la posició...
Informe de zoonosi "una sola salut"
10/06/2024 - El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha publicat el seu últim informe de zoonosi, relatiu a 2022 que, igual que va ocórrer en anys passats, inclou...
L'estat mundial de la pesca i l'aqüicultura 2024: Transformació blava en acció
02/06/2024 - Aquesta edició compta amb la Transformació Blava en acció, il·lustrada per activitats i iniciatives, liderades per la FAO en col·laboració amb membres,...
Cartografia del desenvolupament de l'agroecologia a Europa
17/05/2024 - Aquest segon volum amplia la documentació, l'anàlisi i el desenvolupament de l'agroecologia a Europa, i proporciona exemples d'implementació en diferents...
Antimicrobians veterinaris al medi ambient d'Europa: perspectiva One Health
07/05/2024 - Els antimicrobians són una eina essencial per prevenir o tractar malalties en humans i animals. En menjar, els sistemes ajuden a garantir la salut i el benestar dels animals criats per a...
Brúixola de Sostenibilitat Agronòmica
01/05/2024 - Descobreix la brúixola de sostenibilitat, una eina interactiva que mostra el desenvolupament de 20 indicadors clau per a les tres dimensions de la sostenibilitat en l'agricultura.
Fonts de proteïnes alternatives per a aliments i pinsos
17/04/2024 - Les proteïnes alternatives són cada vegada més interessants pel que fa al seu potencial per millorar la seguretat alimentària i reduir els impactes ambientals de la...
Informe 2024 de l'índex de malbaratament alimentari. Think Eat Save: Seguiment del progrés per reduir el malbaratament global d'aliments
12/04/2024 - Per a impulsar l'acció necessària en la reducció del malbaratament alimentari per a aconseguir l'ODS 12.3, és crucial entendre quant malbaratament alimentari hi...
Guia sobre el benestar dels peixos en l'Aqüicultura Espanyola. (Vol. 3): Benestar de les orades
01/04/2024 - En aquest informe s'identifiquen una sèrie d'indicadors de benestar, així com una sèrie de bones pràctiques aqüícoles.Addicionalment...
Dossier Tècnic: Cap a una economía circular a Catalunya
31/03/2024 - Aquest Dossier Tècnic vol contribuir a la transició cap a la bioeconomia. Aquesta és un model econòmic circular i sostenible fonamentat en l’ús...
Acceleració de l'economia circular a Europa: Estat i perspectives 2024
21/03/2024 - L'economia circular és ara un concepte àmpliament acceptat. Va més enllà de la simple gestió dels residus: es tracta més aviat de mantenir el valor...