Publicacions

Publicacions

Donant forma al futur de la recerca i la innovació alimentària
24/06/2025 - Aquest informe independent elaborat per la Comissió Europea analitza l’impacte i les perspectives del programa “Food 2030”, un marc de recerca i innovació que...
Qui utilitza habitualment l’etiqueta de valors nutricionals? Exploració de diferències demogràfiques, socioeconòmiques i geogràfiques
21/05/2025 - El document del Servei de Recerca Econòmica del Departament d’Agricultura dels Estats Units analitza qui utilitza habitualment l’etiqueta de valors nutricionals dels aliments...
Explorant l'escenari futur de noves fonts d'aliments i sistemes de producció.
01/04/2025 - Un estudi prospectiu de la FAO ha identificat 44 innovacions emergents agrupades en nou àrees, i destaca tant les oportunitats com els reptes per a la seguretat alimentària i la...
Tercer informe sobre l’estat dels recursos fitogenètics mundials per a l’alimentació i l’agricultura
24/03/2025 - Aquest informe retrata l’estat actual de la diversitat genètica vegetal destinada a l’alimentació i l’agricultura, plantejant una agenda d’acció verda...
European protein diversification - Growing opportunities for farmers
17/03/2025 -   Europe’s agricultural sector is facing unprecedented challenges, from global food crises to the pressure of transitioning towards a more sustainable and healthy food system....
Anuari d'Estadístiques de Pesca i Aqüicultura 2022
25/02/2025 - L’Anuari d'Estadístiques de Pesca i Aquacultura de la FAO ofereix una síntesi rigorosa de les tendències més rellevants del sector. El document es divideix en...
Estat de l'ecosistema europeu de recerca de proteïnes alternatives 2015-2024
20/02/2025 - La innovació en el sector de proteïnes alternatives a Europa ha crescut de manera notable en l’última dècada, amb un fort augment en el nombre de patentes...
Observatori sobre el sector agroalimentari de les regions espanyoles Informe 2023
14/02/2025 - El sector agroalimentari és un pilar fonamental de l'economia espanyola, aportant una part rellevant del valor afegit i generant una ocupació significativa. Destaca per la seva...
Estratègia Nacional d'Alimentació
06/02/2025 - Aquest informe de l'Estratègia Nacional d'Alimentació exposa com l'alimentació és un element clau per a l'economia, la cultura i la cohesió...
La pròxima reforma de la CAP: Les variables de l'equació
31/01/2025 - El document contextualitza la reforma de la CAP dins d’un marc històric complex, destacant els reptes i objectius derivats tant de les necessitats dels agricultors com dels imperatius...
Diversificació de proteïnes per a una agricultura adaptada al futur
19/12/2024 - Els sistemes agroalimentaris afronten reptes crítics com la seguretat alimentària, la resiliència climàtica i la sostenibilitat, requerint accions urgents....
Protein Vision Interactive Broadcast Series: Alt Meat
03/12/2024 - Developments in meat alternatives aim to better taste, texture, and nutrition. Are they succeeding? FoodNavigator asks which technologies and ingredients are winning with consumers, and where...
Research and Innovation for reducing the EU dependency on imported plant protein
01/12/2024 - A través dels programes de recerca Horizon 2020, Horizon Europe i la Societat Europea d'Innovació, la Unió Europea finança projectes per desenvolupar sistemes...
L'aportació socioeconòmica del sector plant-based a Espanya
28/11/2024 - Un informe inèdit a Espanya sobre l'impacte del sector plant-based i la seua contribució a l'economia espanyola. Des de Vegetals creiem que la informació...
Marc de seguiment del sistema alimentari de la UE: dels conceptes als indicadors
26/11/2024 - El Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea ha desenvolupat el primer marc de seguiment per avaluar els progressos cap a un sistema alimentari just, saludable i respectuós...
L'etiquetatge alimentari a la UE: Els consumidors poden perdre's en el laberint d'etiquetes
25/11/2024 - Aquest informe de la UE aborda l'etiquetatge alimentari com una eina clau per proporcionar als consumidors informació sobre el contingut dels aliments i ajudar-los a prendre decisions...
Tancant la bretxa de proteïnes a la UE: impulsors, sinergies i compensacions
08/10/2024 - L'informe analitza el debat polític i públic sobre el sector de les proteïnes a la UE, advocant per un enfocament integral que inclogui tant la producció com el...
Amb el teu envàs: experiències internacionals de reutilització a supermercats i altres establiments de venda al detall
01/07/2022 - L’informe sobre experiències internacionals de reutilització en supermercats i comerç al detall mostra com diferents iniciatives estan transformant el model de consum...
GUIA: Com implementar amb èxit el Delivery & Take Away al teu negoci de manera sostenible
14/04/2021 - La guia sobre delivery i take away sostenible proposa repensar el model de restauració per adaptar-lo als nous hàbits de consum digital i a criteris ambientals. S’hi planteja...
CIRCULAR PACK: impulsant la circularitat als envasos alimentaris
09/02/2021 - La guia sobre envasos circulars ofereix un conjunt de recursos pràctics per afavorir la transició cap a sistemes d’envasat més sostenibles dins del sector alimentari....
Pot la fermentació de precisió oferir un futur segur i sostenible per a la producció d'aliments?
- La fermentació de precisió, encara sense una definició internacionalment establerta, fa referència a processos específics per produir compostos alimentaris...