Publicacions

Publicacions

El paisatge lacti sostenible de la UE 2040: transició corporativa en el sector làctic tradicional i sense animals
11/09/2024 - L'estudi presenta una anàlisi dels reptes i oportunitats als quals s'enfronta la indústria làctia, identificant dues estratègies primàries per aconseguir...
L'Estat de la Seguretat Alimentària i la Nutrició en el Món 2024. Finançament per acabar amb la fam, la inseguretat alimentària i la malnutrició en totes les seves formes
24/07/2024 - L'informe proporciona una definició esperada des de fa temps del finançament per a la seguretat alimentària i la nutrició i l'orientació per a la seva...
Fonts de proteïnes alternatives per a aliments i pinsos
17/04/2024 - Les proteïnes alternatives són cada vegada més interessants pel que fa al seu potencial per millorar la seguretat alimentària i reduir els impactes ambientals de la...
Informe Fooduristic 24
19/02/2024 - La sisena edició recull les 100 innovacions més destacades dels últims anys en *foodtech, classificades en les 10 tendències que estan “produint” el futur...
Consum i resistència antimicrobiana en bacteris d'humans i animals productors d'aliments
26/01/2024 - Aquest informe parla de l'anàlisi integrada del consum d'antimicrobians (AMC) i l'ocurrència de resistència antimicrobiana (AMR) en bacteris d'humans i...
L'Estat de la Seguretat Alimentària i la Nutrició al Món 2023
12/12/2023 - Aquest informe proporciona una actualització sobre el progrés global cap als objectius d'acabar amb la fam (Objectiu ODM 2.1) i totes les formes de malnutrició (Objectiu...
Desbloquejant una revolució de reutilització: escalar els envasos retornables
22/11/2023 -   Una revolució de la reutilització és fonamental per abordar la crisi dels residus plàstics i la contaminació: aquest estudi ofereix...
Impactes d'un canvi a les proteïnes alternatives. Efectes de la reducció en la producció de carn en les emissions de GEH, la terra i l'ús d'aigua
01/11/2023 - La producció ramadera mundial té una petjada ambiental molt elevada. Reduir la carn produïda i consumida en regions amb una ingesta de proteïnes animals molt alta i...
Ús menor, millor i circular: com eliminar l'excedent de nitrogen sense posar en perill la seguretat alimentària
01/11/2023 -   Aquest informe de l'Institut de Recerca en Agricultura Ecològica (FiBL) demostra que la dependència del nostre sistema alimentari dels fertilitzants basats en...
L'Estat de l'Alimentació i l'Agricultura 2023 Renovar el cost real dels aliments per transformar els sistemes agroalimentaris
01/11/2023 - El menjar ens nodreix i ens connecta i en el seu viatge de la granja a la taula, crea llocs de treball i dona forma a les nostres terres i cultures. Però els Sistemes Alimentaris tenen uns...
Radiografia de l'ecosistema plant-based a Espanya
24/10/2023 - La Radiografia, editada per Vegetales, ha comptat amb experts en tota la cadena de valor de la indústria: des de la matèria primera fins als gustos del consumidor, passant pel R+D de...
Beneficis climàtics d'accelerar la producció global alternativa de productes del mar
01/10/2023 - Aquest informe explora com els mariscs basats en plantes i conreats podrien omplir el creixent buit de subministrament de marisc, al mateix temps que redueixen les emissions associades amb la...
Cultiu de proteïnes alternatives a partir de subproductes de cultius bàsics
01/10/2023 - Aquest informe identifica com és pot maximitzar la producció d'aliments a través de les proteïnes alternatives mentre es retallen els costos i els impactes...
Horitzons: 2023 Proteïna Alternativa
22/09/2023 - Aquest informe analitza el creiximent de la proteïna alternativa desde la visió de la industria i el seu possicionament amb la tendencia. Horizons: Alternative Proteins revela un...
L'APAC: Proteïna alternativa. Informe d'Indústria 2022
01/09/2023 - L'últim informe és el resultat de dotzenes d'entrevistes de primera mà i anys d'informes originals realitzats per l'equip de periodistes i editors de Green...
Informe Anual d'Indicadors : Agricultura, Pesca i Alimentació 2022
04/08/2023 - El present Informe Anual d'Indicadors analitza la situació actual i evolució recent del sector agroalimentari i pesquer en 2022 utilitzant una àmplia base...
Proteïnes sostenibles al Regne Unit: una revisió de l'ecosistema
01/08/2023 - En 2023, l'ecosistema de proteïnes sostenible del Regne Unit està en els seus inicis. Aquest informe proporciona un captura del seu desenvolupament fins avui. En particular, ens...
OECD-FAO Agricultural Outlook 2023-2032
06/07/2023 - L'Outlook Agrícola de l'OCDE i la FAO 2023-2032 ofereix una avaluació consensuada de les perspectives de deu anys per als mercats de productes agrícoles i de peix a...
Cultiu d'algues: avaluació sobre el potencial d'escalat sostenible per al clima, les comunitats i el planeta
01/06/2023 - Aquest informe examina les investigacions existents sobre els riscos però també sobre beneficis climàtics, ambientals i socials al llarg de...
Produir aliments sense esgotar el planeta
01/06/2023 - El sistema agroalimentari global està en el centre de l'actual canvi climàtic i de la pèrdua de biodiversitat en el planeta. Emet un terç de les emissions de gasos...
Col·loqui Científic 27 de la EFSA "Aliments i ingredients alimentaris derivats del cultiu cel·lular" DIA 1 SESSIÓ 01
01/06/2023 - Els avenços recents en camps com l'enginyeria de teixits, el cultiu cel·lular i la biologia sintètica han aplanat el camí per a nous enfocaments tecnològics...