Malbaratament alimentari
Malbaratament alimentari
Impacto del Cambio Climático en la Viticultura Mundial y el Futuro del Vino
25/05/2025 -
L’informe Impacte del Canvi Climàtic en la Viticultura Mundial i el Futur del Vi exposa com l’escalfament global està transformant profundament el sector...
Informe de bretxa de circularitat 2025
11/05/2025 -
L’informe Circularity Gap Report 2025 analitza l’estat actual de l’economia circular global i constata que la major part dels materials que s’utilitzen encara...
Cap a polítiques alimentàries que fomentin un consum saludable i sostenible
05/05/2025 -
L’informe proposa transformar les polítiques alimentàries europees mitjançant un enfocament integrat que impulsi entorns alimentaris més justos, on...
Diagnosi del malbaratament alimentari a les llars de Catalunya l’any 2024: Quantificació, impacte social, econòmic i ambiental.
01/05/2025 -
L’estudi sobre el malbaratament alimentari a les llars de Catalunya el 2024 mostra que una gran part dels aliments es descarten abans de ser cuinats, especialment fruita, verdura, llegums,...
Imaginant una Europa sostenible el 2050
10/04/2025 -
L’informe proposa imaginar futurs sostenibles per al continent a partir de quatre escenaris contrastats que exploren com podrien evolucionar els sistemes de producció i consum...
Proposta de pressupostos de carboni per a Catalunya
01/04/2025 -
L’informe del Comitè d’Experts sobre el Canvi Climàtic de Catalunya proposa una assignació de pressupostos de carboni per al període 2021-2035, amb...
Monitorització de la contaminació zero i perspectives per al 2025
03/03/2025 -
L’informe avalua els avenços cap als objectius de contaminació zero establerts per al 2030 dins del Pacte Verd Europeu. Tot i les millores significatives en la qualitat de...
Indicadors de sostenibilitat al sector agroalimentari. Informe 2024
01/03/2025 -
L’informe ofereix una diagnosi integral de la situació econòmica, social i ambiental del sector, posant en relleu les seves fortaleses i reptes. Mostra una tendència...
Observatori sobre el sector agroalimentari de les regions espanyoles Informe 2023
14/02/2025 -
El sector agroalimentari és un pilar fonamental de l'economia espanyola, aportant una part rellevant del valor afegit i generant una ocupació significativa. Destaca per la seva...
El futur de l'agricultura sostenible. Prioritats actuals i futures de recerca i innovació
04/02/2025 -
El present document ofereix una síntesi breu de diversos informes de recerca elaborats sota l'ESAD – el Diàleg Europeu sobre Agricultura Sostenible –, que ha fomentat...
Llibre verd per a un sistema alimentari més sostenible
01/02/2025 -
Aquest document formula una fulla de ruta que connecta producció agrària, pesca, cadena de valor i dret a l’alimentació per encaminar el sistema espanyol cap a la...
La pròxima reforma de la CAP: Les variables de l'equació
31/01/2025 -
El document contextualitza la reforma de la CAP dins d’un marc històric complex, destacant els reptes i objectius derivats tant de les necessitats dels agricultors com dels imperatius...
La soja que destrueix boscos
01/12/2024 -
L’informe denuncia que la major part de la soja importada a Espanya —principalment del Brasil— s’utilitza per alimentar ramaderia industrial i fabricar biocombustibles,...
Estat del clima global 2024
01/12/2024 -
L’informe ofereix una actualització científica detallada sobre els principals indicadors climàtics globals. El 2024 ha estat l’any més càlid...
Marc de seguiment del sistema alimentari de la UE: dels conceptes als indicadors
26/11/2024 -
El Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea ha desenvolupat el primer marc de seguiment per avaluar els progressos cap a un sistema alimentari just, saludable i respectuós...
Informe sobre l'estat de transició del centre TPI 2024
10/09/2024 -
L'Informe de l'estat de la transició 2024 del Centre TPI examina els avenços de més de 1.000 de les principals empreses públiques en la seva resposta al canvi...
Informe d’anàlisi: un sistema alimentari de zero emissions netes
27/04/2023 -
Aquest informe traça una fulla de ruta per assolir la neutralitat climàtica del sistema alimentari europeu abans del 2050, centrant-se en quatre punts calents: agricultura...
Revisió de la contribució del sector de l’ús de la terra, el canvi d’ús de la terra i la silvicultura al Pacte Verd. Informe del Taller IV: Cultiu de carboni en els plans estratègics de la PAC
25/05/2021 -
Aquest quart informe presenta les conclusions d’un taller dedicat a integrar l’agricultura del carboni dins dels Plans Estratègics de la PAC. Es va remarcar el paper clau del...
Guia per crear una xarxa d'aprofitament alimentari comunitària. Fem-la créixer des dels barris.
01/12/2020 -
La guia per crear una xarxa d’aprofitament alimentari comunitària proposa una resposta col·lectiva davant del malbaratament d’aliments, mitjançant...